LOGO REACT EU MMR small v2

Levé menu

11 07 MR1Ve čtvrtek 23. listopadu bylo na Radiologickém oddělení Nemocnice Třinec, příspěvková organizace slavnostně uvedeno do provozu nové přístrojové vybavení. Magnetická rezonance a počítačový tomograf patří k nejmodernějším na trhu a zajistí komplexnější, rychlejší a výkonnější vyšetření pacientů. Celkové náklady přístrojové techniky, včetně stavebních úprav nutných k jejich instalaci a zprovoznění, činily necelých 56 milionů. Projekt „Modernizace Nemocnice Třinec“ je spolufinancován Evropskou unií v rámci reakce Unie na pandemii COVID-19.

„Pokroky v medicíně jdou mílovými kroky, proto se nemocnice rozhodla vyměnit zastaralé zařízení za nové. Tyto přístroje mimo jiné umožňují daleko přesnější diagnostiku, což je pro pacienty i lékaře to nejpodstatnější. Společnost Siemens Healthineers instalovala do nemocnice dva inovativní zdravotnické přístroje, které posouvají diagnostickou péči na zcela novou úroveň,“ vysvětlil Jiří Veverka, ředitel Nemocnice Třinec, p.o.

Jedním z uvedených diagnostických výrobků je MAGNETOM Altea, aneb nová 1,5T magnetická rezonance s prostorným vyšetřovacím otvorem, spojující vysokou produktivitu s následnou spokojeností pacientů. Díky BioMatrix technologii přináší magnetická rezonance nadstandardně konzistentní diagnostické výsledky. „Tato nová supermoderní magnetická rezonance kromě vysoce kvalitního zobrazení nabízí i další důležitý benefit. Inovativní technologie a zapojení umělé inteligence a automatizace umožní zkrátit dobu trvání vyšetření, které v úzkém prostoru někteří lidé hůře snášejí. Pacienti jistě ocení i nižší hlučnost přístroje a jeho přátelský design. Zkrácením doby snímání i přípravy se taky zefektivní pracovní proces na radiologickém oddělení,“ řekl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro zdravotnictví Martin Gebauer.

Druhým inovativním zařízením je jednozdrojový CT skener SOMATOM® X.cite, doplněný o inteligentní systém myExam Companion. Tato kombinace zahajuje éru inteligentního zobrazování, které vede uživatele při každém vyšetření, přizpůsobuje klíčové parametry jednotlivým pacientům a umožňuje zdravotnickému personálu využít plný technický potenciál tohoto špičkového systému. Toto CT přináší dokonalost v počítačové tomografii s 82cm otvorem, inteligentní navigací a personalizovaným zobrazováním, čímž zajišťuje konzistentní a komplexní výsledky.

Irena Sikorová Nožková
tisková mluvčí

 

11 23MR3 11 23MR4 11 23MR1
11 23CT2 11 23CT1  logo EU MMR