LOGO REACT EU MMR small v2

Levé menu

09 18 Evita3Pacientské boxy anesteziologicko-resuscitačního oddělení Nemocnice Třinec jsou nyní vybaveny ventilační technikou Evita Infinity V 500.

Je to přístroj s nejvyšším stupněm komplexnosti zajišťování umělé plicní ventilace pro kriticky nemocné pacienty. Množství funkcí a nastavení nejrůznějších parametrů umožňuje optimální přizpůsobení umělé plicní ventilace individuálním potřebám nemocného. Svým intuitivním ovládáním je vhodný i pro lékaře, kteří s těmito přístroji pracují jen sporadicky.

Přístroje na umělou plicní ventilaci v rámci péče o kriticky nemocné hrají nezastupitelnou úlohu v přemostění kritické fáze nemoci, bez čehož by řada pacientů nemohla dostat šanci na uzdravení. Náhradou plicních funkcí jsme pak schopni zachránit či alespoň dát naději i těm pacientům, kteří byli v minulosti neléčitelní. Tyto přístroje nám dávají čas a prostor k tomu, abychom mohli realizovat adekvátní léčbu, jejíž pozitivní efekt přichází s určitou latencí. Přístroj na umělou plicní ventilaci však nepůsobí jen na respirační systém, ale jeho účinnost ovlivňuje i ostatní orgánové systémy v těle.