LOGO REACT EU MMR small v2

Levé menu

05 17 Cvičení1Ve středu 17. května proběhlo v Nemocnici Třinec, ve spolupráci s třineckou stanicí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, taktické cvičení likvidace požáru, včetně vyhledávání a evakuace pacientů a personálu z požárem zasaženého oddělení.

Cílem celého cvičení ze strany hasičů bylo procvičit taktiku zásahu, prohloubit znalosti a zkušenosti práce v zakouřeném prostředí, seznámit se s prvky požárně bezpečnostních zařízení a probrat tvorbu hadicového vedení do poschodí. Rovněž si vyzkoušeli vjezd vozidel do nemocniční zahrady s použitím vysokozdvižné plošiny.
Ze strany zaměstnanců Nemocnice Třinec bylo úkolem procvičit si zásady evakuace pacientů, vyzkoušet si organizaci požární ochrany a prověřit funkčnost požárního systému v nemocnici.

Cvičení probíhalo za plného provozu nemocnice s figuranty pacientů a zdravotnickým personálem. Vyvíječ kouře byl umístěn do jedné z místnosti oddělení ve 2. patře a po zjištění zakouření byl požár ihned ohlášen zdravotnickým personálem spuštěním elektronického požárního hlásiče a poté následovalo telefonické ověření na vrátnici. Po příjezdu hasičů na místo byl proveden průzkum a rozvinutí hadic se zaměřením na likvidaci požáru, poté dokončili evakuaci pacientů a personálu, vyhledali a odpojili elektrickou energii, medicinální kyslík a odvětrali zasažené prostory.

„Celé cvičení mělo společný účel, vysledovat překážky a kritická místa v systému požární ochrany a následně na ně zareagovat,“ dodal Jiří Veverka, ředitel Nemocnice Třinec.

Irena Sikorová Nožková
tisková mluvčí

 

 

  05 17 Cvičení2 05 17 Cvičení405 17 Cvičení6
  05 17 Cvičení7