LOGO REACT EU MMR small v2

Levé menu

01 19 Bublifuk1Letošní šňůru divadelních představení zahájila agentura Křesadlo pohádkou Bublifuk aneb zima, zima, zimička.

Kočička Bubla a pejsek Fuk pobavili ve středu 19. ledna hospitalizované pacienty dětského oddělení Nemocnice Třinec.

Vítané rozptýlení při jejich pobytu na dětském oddělení přinesli pacientům členové divadelní agentury Křesadlo, kteří si pro ně připravili veselou zimní pohádku o kamarádství zvířátek, do které zapojili i děti. Ty, kromě sledování pohádky, také pomáhaly Buble a Fukovi zdobit domeček, učily pejska teple se oblékat, rozlišovaly zdravé a nezdravé potraviny, a alespoň na chvíli tak zapomněly, že jsou v nemocnici.

„Snažíme se pro hospitalizované děti připravovat různé činnosti, které jim pobyt v nemocnici zpříjemní,“ sdělila Andrea Ciencialová, herní terapeutka dětského oddělení Nemocnice Třinec. „Hrané divadelní představení je jednou z aktivit, která přispívá ke zmenšení stresu dítěte z pobytu v neznámém prostředí a zlepšení jeho psychického stavu,“ dodala Andrea Ciencialová.

Humorné pohádkové vystoupení se všem moc líbilo. Za milé zpestření pobytu hospitalizovaným dětem děkuje nemocnice především paní Ludmile Sikorové z divadelní agentury Křesadlo, která tyto představení v Nemocnici Třinec za pomoci sponzorů organizuje.

 

Irena Sikorová Nožková
tisková mluvčí

 

 

01 19 Bublifuk2 01 19 Bublifuk3 01 19 Bublifuk4
01 19 Bublifuk5 01 19 Bublifuk6