LOGO REACT EU MMR small v2

Levé menu

12 03 Akreditace0Spojená akreditační komise, o.p.s. (SAK), zjišťovala v Nemocnici Třinec úroveň kvality a bezpečí poskytovaných služeb. Akreditační šetření proběhlo ve dnech 2. – 3. prosince 2021, a to již popáté s úspěšným výsledkem.

Akreditace je proces, v rámci kterého se zkoumá a hodnotí systém řízení kvality ve zdravotnickém zařízení. Systém řízení kvality mimo jiné přesně popisuje a standardizuje komplikované nebo rizikové léčebné postupy tak, aby byly vždy prováděny a dokumentovány stejným způsobem, a tím dochází ke zvyšování míry bezpečí pro pacienta.

SAK se zaměřila na systém měření kvality a bezpečí nemocnice, a rovněž na práci se zpětnou vazbou od pacientů. Opakované získání akreditace by mělo být pro pacienty důležitým ukazatelem při výběru zdravotnického zařízení, ve kterém nechají pečovat o své zdraví.

„Ocenili jsme zejména fakt, že navzdory těžké epidemiologické situaci, zdravotníci nemocnice pracovali pod tlakem péče o covidové pacienty, a přesto vyhověli přísným požadavkům akreditačních standardů SAK. Prokázali tak, že kultura kvality a bezpečnosti poskytované péče je integrální součástí všech aktivit nemocnice,“ doplnil ředitel SAK David Marx, který dnes osobně předal certifikát o udělení akreditace.

„Pro Nemocnici Třinec je kvalita péče a zejména bezpečí našich pacientů naprostou prioritou. Úspěšně vykonaná akreditace je známkou toho, že dbáme na kvalitu poskytovaných služeb a na bezpečné prostředí. Získaný certifikát je platný do roku 2024,“ dodal Jiří Veverka, ředitel nemocnice.

 

Irena Sikorová Nožková
tisková mluvčí

 

 

12 03 Akreditace2 12 03 Akreditace3 12 03 Akreditace5
12 22 Akreditace6