LOGO REACT EU MMR small v2

Levé menu

03 ONP1Nové funkční řešení Oddělení následné péče Nemocnice Třinec je díky prostředkům Moravskoslezského kraje hotové.

V rámci restrukturalizace lůžkového fondu došlo ke změně funkčního řešení v místě původního oddělení rehabilitace II, v bloku I. V prostoru původního infuzního stacionáře byly vybudovány dva třílůžkové pokoje s plným hygienickým zařízením pro imobilní pacienty. Stávající kapacita oddělení se tak zvýšila z 22 na 28 lůžek.
Nově byla modernizována cvičebna a zázemí pro pacienty i zdravotnický personál. Veškeré prostory jsou odvětrány, současně byla provedena nová elektroinstalace, zdravotechnická instalace a signalizační zařízení pacient - sestra.

„Zrekonstruované oddělení lze v případě potřeby ve velmi krátké době změnit na covidovou jednotku. Blok I byl totiž nově připojen na centrální rozvod kyslíku, což umožní napojení na kyslík všech pacientů na každém lůžku. Celá rekonstrukce trvala tři měsíce a nyní už plně slouží pacientům i personálu oddělení následné péče,“ sdělil náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro zdravotnictví Martin Gebauer s tím, že investice si vyžádala 4,9 milionu korun a byla zcela financována z krajského rozpočtu.

 

03 ONP2 03 ONP3 03 ONP4