LOGO REACT EU MMR small v2

Levé menu

02 Gastroskop5Koncem roku 2020 pořídila Nemocnice Třinec nový gastroskop. Přístroj v hodnotě téměř milionu korun byl hrazen z rozpočtu Moravskoslezského kraje, který nemocnici zřizuje.

Šetrnější vyšetření pacientů gastroenterologické ambulance Nemocnice Třinec umožní další nový gastroskop nejvyšší řady. Díky vynikající kvalitě obrazu můžou lékaři lépe diagnostikovat slizniční léze v jícnu a žaludku. Přístroj rovněž umožňuje zobrazit povrch sliznice s větším kontrastem. „Toho je dosaženo užitím speciálně filtrovaného světla, díky kterému lze zachytit i drobné milimetrové změny a zlepšit diagnostiku i malých slizničních lézí. Navíc tento endoskop má možnost napojení oplachové pumpy a tím usnadňuje očistu sliznice v průběhu vyšetření,“ vysvětlila vedoucí lékařka gastroenterologické ambulance Anna Czyžová.

Nový gastroskop patří mezi ty nejmodernější a je vybaven celou řadou funkcí, které umožňují lepší diagnostiku a léčbu. Díky novému přístroji se pacientům dostane rychlejšího a zároveň kvalitnějšího vyšetření trávicího traktu.

Ročně na našem pracovišti provedeme více než tisíc gastroskopických vyšetření, přičemž většina z nich se provádí ambulantně.

 

 

 

02 Gastroskop3