LOGO REACT EU MMR small v2

Levé menu

Sbírka Canisterapie3Zaměstnanci Nemocnice Třinec s koncem roku podpořili finanční sbírkou občanský spolek Psí srdce, který se zabývá canisterapií a věnovali mu přes třináct tisíc korun.

Členové této organizace pomáhají všem lidem, kteří potřebují a stojí o kontakt s chlupatými kamarády. Mezi cíle tohoto sdružení patří rovněž podpora, rozvoj a popularizace canisterapie, což je např. příprava canisterapeutů, vedení kurzů a přednášek, výběr, příprava nebo konzultace canisterapeutických psů.


I v Nemocnici Třinec probíhá, již několik let, canisterapie. Klienti oddělení sociálních lůžek si tuto metodu léčby nadmíru oblíbili a velice se těší na každé setkání s chlupatým mazlíčkem. V příštím roce plánujeme rozšířit tuto službu i na oddělení následné péče. „Vidíme, že tato terapie pomáhá našim pacientům, a proto jsme se rozhodli podpořit organizaci, která rozvíjí tuto záslužnou činnost,“ doplnila managerka kvality Terezie Haratková, která nad sbírkou převzala záštitu. Celková částka, kterou nakonec zaměstnanci Nemocnice Třinec vybrali pro Psí srdce, činila přes třináct tisíc korun.


Canisterapie je léčebný kontakt psa a člověka, působí k fyzické, psychosomatické, psychické a sociální pohodě. Kontakt se psem představuje účinné rozptýlení pro lidi trpící psychickými poruchami, depresí nebo pro ty, kteří se prostě cítí opuštěně.

 

Irena Sikorová Nožková
tisková mluvčí

 

 

Canister2020 12 Canisterapie0