LOGO REACT EU MMR small v2

Levé menu

Krev 3. prosince1Personál Nemocnice Třinec se po pauze, způsobené epidemiologickou situací, vrací k hromadnému zaměstnaneckému darování krve. Pomáhá tak na vlastním oddělení doplňovat zásoby vzácné tekutiny, které je v současné době nedostatek.

Hematologicko-transfúzní oddělení třinecké nemocnice rozšiřuje odběrové dny a přivítá každého dárce, který se rozhodne přijít darovat krev. Tato událost třineckých zdravotníků může být velkou motivací pro ostatní pracovní kolektivy nebo i jednotlivce. Přihlásit se lze v pracovní dny na tel. čísle 558 325 175 od 7 do 14 hod. Pracovnice oddělení nejdříve provedou se zájemci krátký pohovor, a pokud budou vhodní pro dárcovství krve, bude s nimi domluven termín odběru.

Nařízená karanténní opatření se v ČR nevztahují na činnost zařízení transfuzní služby a darovat krev je přes veškerá epidemiologická opatření žádoucí. Dárci krve jsou při odběrech chráněni a hematologicko-transfúzní oddělení v souvislosti s pandemií COVID-19 zavedlo řadu bezpečnostních opatření s cílem zabránit možnosti vzájemného přenosu infekce mezi dárci a personálem.

Každý člověk se může ocitnout v situaci, kdy bude jeho život záviset na pomoci druhých. A proto neváhejte a přijďte darovat krev. Těšíme se na Vás!

 

Irena Sikorová Nožková
tisková mluvčí

 

 

Krev 3. prosince2 Krev 3. prosince3 Krev 3. prosince4