LOGO REACT EU MMR small v2

Levé menu

Nemocnice Třinec brzy výrazně rozšíří ordinační dobu a poskytované služby na infekční ambulanci. Od 1. 9. 2020 nastoupí nový, velmi zkušený lékař oboru infekčního lékařství a cestovní medicíny s četnými zahraničními zkušenostmi. Doplní tak erudovanou lékařku, která již dlouhá léta zajišťuje provoz ambulance.

Infekční ambulance poskytuje ambulantní diagnostiku, léčebnou a dispenzární péči u rekonvalescentů a pacientů s podezřením na infekční původ choroby. Poskytuje konzultační činnost v problematice infekčních nemocí. Zařízení je garantovaným pracovištěm pro léčbu chronických virových hepatitid.

V rámci očkovacího centra poskytuje poradenství pro osoby vyjíždějící do epidemicky rizikových oblastí, či vracejících se z nich. Provádí očkování proti meningokokovému zánětu mozkových blan, proti hepatitidě typu A, B, proti břišnímu tyfu, proti klíšťovému zánětu mozku, vzteklině i žluté zimnici.

Poskytuje informace o antimalarické profylaxi a podle potřeby vystaví mezinárodní očkovací průkaz.

„Jsme velmi rádi, že se nám podařilo rozšířit tento důležitý segment poskytované ambulantní péče i v kontextu současné epidemiologické situace s výskytem Covid-19,“ sdělil ředitel Nemocnice Třinec Zdeněk Matušek.

 

Irena Sikorová Nožková
tisková mluvčí