LOGO REACT EU MMR small v2

Levé menu

První virtuální klauniádu si užila pacientka Deniska foto Zdravotní klaunRadost a dobrá nálada jsou v době izolace a obav z onemocnění důležitější než kdy jindy. Jenže kvůli vyhlášené karanténě teď 86 Zdravotních klaunů nemůže hospitalizované děti a osamělé seniory navštěvovat. Proto organizace Zdravotní klaun spustila nový program Virtuální klauniády.


Tak jako mnoho jiných subjektů musela i dobročinná organizace Zdravotní klaun hledat cestu, jak svou službu transformovat, aby ji mohla poskytovat i v době karantény. Našla ji. Díky novému programu Virtuální klauniády se mohou hospitalizované děti v Nemocnici Třinec „tváří v tvář“ setkat se Zdravotním klaunem a prostřednictvím internetu s ním zažít spoustu zábavy.
Program je určen nemocným dětem v hospitalizaci, případně v domácí péči, ale z důvodu onemocnění dlouhodobě oddělených od kamarádů. Klauniáda probíhá v zabezpečeném online prostředí jako videohovor. Virtuální klauniádu rodiče jednoduše a zdarma objednají prostřednictvím formuláře na webových stránkách: https://www.zdravotniklaun.cz/virtualni-klauniady/

Smích pro celou zemi
Smát se a radovat potřebuje každý a v současné době obzvlášť. Neprodleně po vyhlášení karantény proto Zdravotní klauni spustili zábavný videokanál Smích on-line (https://www.zdravotniklaun.cz/klaunovinky/klaunovinky/detail/smich-on-line-misto-kde-najde-dobrou-naladu-kazdy-z-nas/) a široké veřejnosti zde pravidelně servírují porce klaunského humoru.


Zdravotní klaun, o. p. s., je dobročinná organizace s národní a mezinárodní působností, která již od roku 2001 přináší humor a radost hospitalizovaným dětem, geriatrickým pacientům a dalším potřebným v oblasti zdravotnictví. Přispívá tím ke zlepšení jejich psychického i celkového zdravotního stavu, a to prostřednictvím návštěv speciálně vyškolených Zdravotních klaunů. Ti pravidelně navštěvují 63 nemocnic, 7 domovů pro seniory a 2 hospice. Zdravotní klaun je partnerem Red Noses International a členem European Federation of Hospital Clown Organizations.

 

 

Virtuální klauniáda foto Zdravotní klan Virtuální klauniáda ve FN Motol krátce před operací foto Zdravotní klaun 3 Virtuální klauniáda ve FN Motol krátce před operací foto Zdravotní klaun 4