LOGO REACT EU MMR small v2

bezpec tlacitko sBezpečnostní tlačítko napojené na ochranku bude mít k dispozici od poloviny prosince zdravotnický personál v Nemocnici Třinec konající noční službu.  Tlačítko zavěšené na poutku stejnokroje jim poslouží v případě napadení či nouze k přivolání pomoci.

„Celkem 60 členů personálu všech lůžkových oddělení včetně pohotovostní služby bude na noční směně v době od 18 do 6 hodin vybaveno bezdrátovým tlačítkem, které v případě potřeby přivolá pomoc pracovníka bezpečnostní agentury,“ uvedla náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Šárka Panáková. „Vzhledem k tomu, že čím dál častěji dochází nejen k verbálnímu, ale i fyzickému napadení personálu opilým či agresivním pacientem nebo pacientem pod vlivem drog, rozhodli jsme se tímto způsobem posílit ochranu službu konajících sester, sanitářů a laborantů,“ dodala náměstkyně.


Tísňový systém „Sestra v nouzi“ je nainstalován na všech lůžkových odděleních hlavního monobloku i vedlejších budov. Funguje na principu bezdrátového přenosu signálu. Na každém oddělení je nainstalován přijímač signálu z bezpečnostních tlačítek, který prostřednictvím ústředny odesílá zprávy.


„Bezpečnostní tlačítko po stisknutí vyšle sms zprávu na mobilní telefon pracovníka bezpečnostní agentury s konkrétním uvedením oddělení a patra, kde došlo k nežádoucí události,“ popsal provozně technický náměstek Josef Cieslar. „Pracovník bezpečnostní agentury, který bude konat pravidelné noční obchůzky v areálu nemocnice a v případě potřeby zasáhne, je vybaven univerzálním klíčem, díky kterému má okamžitý přístup na všechna oddělení,“ uvedl náměstek Cieslar.

 

Jolana Filipová, tisková mluvčí

 

bezpec tlacitko 2s