LOGO REACT EU MMR small v2

09 12 Studentky0Sedm studentek třetího ročníku Střední zdravotnické školy Frýdek-Místek zahájí svou odbornou praxi na neurologickém oddělení Nemocnice Třinec. Zároveň šest studentek čtvrtého ročníku již vykonává svou praxi na oddělení interna III, kde mohou na konci školního roku skládat praktickou maturitní zkoušku. Praxe je pro studentky skvělou příležitostí nejen aplikovat znalosti získané během studia, ale i získat nové zkušenosti v reálném zdravotnickém prostředí.

Studentky si své působení v nemocnici velmi pochvalují. Oceňují přátelský kolektiv i možnost rozvíjet své dovednosti v praxi. Neurologické oddělení i interna III patří mezi klíčová pracoviště, kde se setkávají s různými typy zdravotních problémů a učí se efektivně reagovat na situace, které se v těchto oborech běžně vyskytují.

"Je radost vidět, jak se studentky učí, jak rychle chápou a jak jsou zapálené do své práce," uvedla paní Jarmila Morcinková, zkušená zdravotní sestra a jedna z učitelek odborné praxe.

Vedení Nemocnice Třinec věří, že díky pozitivním zkušenostem, které studentky během praxe získají, se mnohé z nich rozhodnou po maturitě vrátit a rozšířit zdejší tým. Nemocnice se snaží vytvářet příjemné pracovní podmínky a podporovat mladé zdravotníky v jejich kariérním růstu.

 

  09 12 Studentky2 09 12 Studentky5 09 12 Studentky6