LOGO REACT EU MMR small v2

08 07 Retro3V minulém měsíci proběhla v Nemocnici Třinec řada aktivit zaměřených na aktivizaci klientů sociálních lůžek.

Jednou z nejzajímavějších akcí bylo retro odpoledne, během kterého si klienti připomněli časy minulé přípravou oblíbených pohárů. V rámci této aktivity si sami ušlehali šlehačku, kterou pak dozdobili pohár s nanukovým dortem, ovocem a oplatkem, jako tomu bylo kdysi. Navíc měli možnost vzpomenout na staré kuchyňské nástroje, jako jsou šlehače, váhy a odměrky, které kdysi používali ve svých domácnostech.

Další významnou aktivitou byl projekt Slezské diakonie zaměřený na muzikoterapii. Tentokrát si klienti při písničkách zavzpomínali na květiny ze svých zahrádek. Paní Jolanta přinesla různé druhy květin, které evokovaly vzpomínky na krásné chvíle strávené při zahradničení.

Během letních měsíců také začala skupinka aktivních uživatelek využívat hezkého počasí. Společně s aktivizační pracovnicí Monikou Kaczmarczykovou si užívaly posezení na lavičkách před oddělením. Pohodlné deky a občerstvení přispívaly k vytvoření příjemné atmosféry a pohody.

Tyto aktivity nejenže poskytují klientům příležitost k sociálnímu kontaktu a zábavě, ale také jim pomáhají udržovat psychickou a fyzickou aktivitu. Nemocnice Třinec se tak snaží zajistit, aby se jejich klienti cítili co nejlépe a mohli si užívat kvalitně strávený čas plný vzpomínek a radosti.

 

08 07 Retro4 08 07 Retro7 08 07 Retro8