LOGO REACT EU MMR small v2

10 31 Artroskopie2Během prvního pololetí roku 2024 dosáhlo ortopedické oddělení Nemocnice Třinec, p.o. významných úspěchů v oblasti chirurgické léčby kloubních onemocnění. Bylo zde provedeno celkem 150 totálních endoprotéz (TEP), a to rovnoměrně rozdělených mezi kolenní a kyčelní klouby – 75 TEP kolene a 75 TEP kyčle. Kromě těchto náročných operací zde proběhlo také 10 operací cervikokapitální endoprotézy z traumatologické indikace (CKP).

Po úspěšném chirurgickém zákroku je pro pacienty klíčová následná rehabilitace, kterou jim nyní poskytuje nově zrekonstruované oddělení léčebné rehabilitace přímo v Nemocnici Třinec. Díky této modernizaci mohou pacienti plynule přecházet z ortopedického oddělení na rehabilitaci, což umožňuje komplexní a efektivní léčbu pod jednou střechou. Tento integrovaný přístup zajišťuje pacientům nejen lepší kontinuitu péče, ale i rychlejší a kvalitnější zotavení po náročných ortopedických zákrocích.

Rekonstrukce oddělení léčebné rehabilitace přinesla nejen vylepšené technické zázemí, ale i moderní rehabilitační pomůcky a vybavení, které umožňují širokou škálu léčebných procedur. Tým zkušených fyzioterapeutů a odborníků na rehabilitaci tak může poskytovat pacientům nejmodernější metody léčby a individuální péči, což výrazně přispívá k jejich rychlému návratu do běžného života.

Nemocnice Třinec tímto krokem potvrzuje svou roli jako významné zdravotnické zařízení, které se zaměřuje na inovativní přístupy a poskytování komplexní péče svým pacientům.