LOGO REACT EU MMR small v2

07 01 uživatelé1V posledním měsíci se klienti Oddělení sociálních lůžek Nemocnice Třinec věnovali různým aktivitám, které jim přinesly radost a zpestření běžných dní.

Jednou z oblíbených činností bylo sázení květin na balkónech, které získali díky projektu Slezské diakonie. Klienti postupně pečují o rostliny, což jim umožňuje trávit více času na čerstvém vzduchu a zároveň zkrášlit své okolí. Balkóny se brzy proměnily v barevné a zelené oázy plné květin a zeleniny.

Další aktivitou, která přinesla radost a chuť domova, bylo pečení bramborových placek. Klienti společně s personálem připravili těsto a po upečení si je všichni vychutnali. Závěrem měsíce proběhla canisterapie, kterou si klienti velmi oblíbili. Psí terapeuti přináší do nemocnice radost, klid a pocit bezpečí. Tato forma terapie má pozitivní vliv na psychickou pohodu klientů, kteří se vždy těší na návštěvy čtyřnohých přátel. Canisterapie podporuje nejen duševní zdraví, ale také fyzickou aktivitu a komunikaci.

Díky těmto aktivitám se uživatelé mohli zapojit do smysluplných činností, které obohatily jejich každodenní život a přinesly mnoho pozitivních zážitků.

 

07 01 uživatelé4 07 01 uživatelé11 07 01 uživatelé12