LOGO REACT EU MMR small v2

06 21 Gympl1Zástupci Hematologicko-transfúzního oddělení (HTO) Nemocnice Třinec a zakladatel Nadačního fondu Pavel Novotný navštívili dnes Gymnázium v Třinci, aby v rámci projektu Moravskoslezského kraje „Naše krev, náš kraj“ besedovali se studenty a povzbudili je k dárcovství krve. Tato významná návštěva měla za cíl zvýšit povědomí o důležitosti dárcovství krve a motivovat mladé lidi, aby se stali dárci.

Během besedy zástupci HTO Nemocnice Třinec podrobně vysvětlili, jak proces dárcovství krve probíhá, jaké jsou jeho benefity pro dárce i příjemce, a jak může každý jednotlivec přispět k záchraně životů. Pavel Novotný, známý svou dobročinnou činností, se podělil o své osobní zkušenosti a zdůraznil, jak je darování krve nebo kostní dřeně důležité.

Studenti gymnázia měli možnost klást otázky a získat tak konkrétní informace o tom, jak se stát dárcem a co to obnáší. Beseda byla zakončena výzvou k zapojení se do dobrovolnických aktivit a darování krve, což může být prvním krokem k pravidelnému dárcovství. Společné setkání mělo velký úspěch a studenti odcházeli s novými poznatky a motivací přispět k dobré věci.

Irena Sikorová Nožková
tisková mluvčí

 

 

06 21 Gympl2 06 21 Gympl5