LOGO REACT EU MMR small v2

03 26 Lékárna1Každý rok se třetí čtvrtek v červnu slaví Den lékáren, který má za cíl upozornit na význam farmaceutů v našem zdravotnickém systému a vyzdvihnout jejich přínos pro veřejné zdraví. Tento den je příležitostí k ocenění práce těch, kteří nám poskytují nejen léky, ale i cenné rady a podporu.

Tento rok má Den lékáren motto: „Farmaceut, profesionál po celý život“. Farmaceuti se po vystudování farmaceutické fakulty dále neustále vzdělávají. Povinnost celoživotního vzdělávání je dána zákonem. Po ukončení magisterského vzdělání mohou farmaceuti získat v rigorózním řízení titul PharmDr. Pro některé činnosti, však vystudování vysoké školy nestačí a farmaceut musí po absolvování několika dalších let studia složit atestační zkoušku v příslušném oboru specializačního vzdělávání tak stejně jako lékaři.

Zvláštní poděkování patří zaměstnancům Lékárny Nemocnice Třinec za jejich mimořádné nasazení a profesionální přístup. Díky jejich obětavé práci mají pacienti nemocnice i široká veřejnost zajištěn přístup ke kvalitním farmaceutickým službám. Jejich ochota pomoci, odborné znalosti a vstřícnost jsou neocenitelné a přispívají k celkovému zlepšení zdravotní péče v našem regionu.