LOGO REACT EU MMR small v2

06 14 Edukace2Dne 14. června 2024 proběhla v posluchárně Nemocnice Třinec vzdělávací akce určená pro zdravotnické pracovníky a byla zaměřena na prohloubení znalostí a praktických dovedností v ošetřovatelské péči.

Zdravotníci prošli celkem osmi tematickými bloky, které zahrnovaly klíčové oblasti zdravotnické praxe.

Dozvěděli se například o důležitosti hlášení nežádoucích událostí, použití indikátorů kvality a hodnocení rizik v klinické praxi, dále se zaměřili na péči o pacienty po totální endoprotéze a správné používání medicínských prostředků. U dalšího stanoviště našli návody na správné metody samovyšetření prsou a základy péče o stomie. Pro zopakování nechyběly ani praktické ukázky správné dezinfekce rukou jako prevence nozokomiálních infekcí. Zkušení profesionálové poučili ostatní, jak správně manipulovat s PICC katétrem, aby se předešlo komplikacím.

Proběhl také praktický nácvik použití automatizovaného externího defibrilátoru (AED) v případě náhlé srdeční zástavy, účastníci byli seznámeni s týmem intervenčních specialistů v Nemocnici Třinec a jejich rolí v nemocnici. Nechyběla ani přednáška o předoperační přípravě pacienta.

Akce se setkala s velkým zájmem a pozitivními ohlasy od všech účastníků. Zdravotničtí pracovníci ocenili především praktické ukázky. „Bylo velmi přínosné získat nové poznatky a osvěžit si důležité postupy, které můžeme okamžitě aplikovat v naší praxi,“ uvedla jedna z účastníků.

Organizátoři akce vyjádřili spokojenost s průběhem i účastí a těší se na další podobné vzdělávací akce.

 

06 14 Edukace4 06 14 Edukace7 06 14 Edukace8