LOGO REACT EU MMR small v2

05 15 Maturity2Praktické maturitní zkoušky, které probíhají v Nemocnici Třinec, jsou důležitým krokem pro studenty zdravotnických škol, aby prokázali své schopnosti a znalosti před vstupem do profesionálního života.

Tento týden své dovednosti prezentují studenti Střední zdravotnické školy ve Frýdku-Místku, příští týden budou následovat studenti Střední zdravotnické školy v Karviné, a začátkem června přijde řada na studenty Vyšší odborné školy Prigo.

Tyto „zkoušky dospělosti“ zahrnují širokou škálu praktických a teoretických úkolů. Studenti musí předvést svou schopnost zvládat všechny nezbytné ošetřovatelské činnosti, jako je například péče o pacienty, podávání léků, provádění základních lékařských úkonů a používání zdravotnických přístrojů. Kromě toho musí během ústní obhajoby prokázat odborné znalosti z oblasti zdravotní péče.

Maturitní zkoušky jsou také příležitostí ukázat svou připravenost na práci ve zdravotnictví, která vyžaduje pečlivost, empatii a schopnost rychle a efektivně reagovat na různé situace. „Všem studentům přejeme hodně úspěchu a věříme, že získané zkušenosti jim budou cenným přínosem v jejich budoucí kariéře,“ doplnila Jana Maštalířová, náměstkyně pro ošetřovatelskou péči.

Irena Sikorová Nožková
tisková mluvčí

 

05 15 Maturity3 05 15 Maturity5 05 15 Maturity4