LOGO REACT EU MMR small v2

05 31 Uspání11V Nemocnici Třinec je možno absolvovat gastroskopii, kolonoskopii či vyšetření na magnetické rezonanci nejen plně při vědomí nebo v polospánku, ale i v celkové anestezii a to nejen u malých dětí.

Negativní zážitek z jakéhokoli vyšetření nese dotyčný pacient právem nelibě. Zavádění zobrazovacího nástroje přes nosohltan nebo konečník nemusí být i při sebelepší technice a místním znecitlivění nic příjemného. Taktéž řada pacientů při vyšetření v magnetické rezonanci není schopna z řady důvodů (neklid, klaustrofobie, bolesti…) ležet bez hnutí tak, jak to vyšetření vyžaduje. Pro tyto pacienty je k dispozici ARO tým, bez kterého by se řada pacientů stala nevyšetřitelnými.

„Právě pro tyto případy používáme speciální přenosné monitory, které se mohou používat na gastroenterologickém i radiologickém pracovišti. Navíc ten, který je určen na pracoviště magnetické rezonance, je nemagnetický, tím pádem ho magnetické pole nepřitáhne, a může být během celkové anestezie blízko magnetu. Na tomto monitoru sledujeme základní životní funkce pacienta v narkóze,“ doplnil Petr Zawada, lékař ARO Nemocnice Třinec.

Irena Sikorová Nožková
tisková mluvčí

 

 

05 31 Uspání2