LOGO REACT EU MMR small v2

06 27 Soc. lůžka0Uživatelé sociálních lůžek Nemocnice Třinec jsou stále v jednom kole. Personál tohoto oddělení pro ně neustále vytváří a realizuje různé výtvarné techniky, hudební, pohybové, pracovně terapeutické dovednosti a činnosti.

Díky letnímu počasí klienti tráví svůj volný čas i venku před oddělením nebo v nemocničním parku. Další velmi žádanou činností je cvičení v rámci lehké rehabilitace, které seniory vždy nadchne. Postřeh v orientaci mezi čísly si uživatelé procvičují při populární hře BINGO.

Pečení bramborových placek se na oddělení stalo již tradicí. Do příprav se vždy všichni s chutí zapojují. Nyní klienti zatoužili i po švestkových knedlících, které si sami vyrobili a pak při konzumaci je chuťové buňky přenesly do jejich mládí, kdy si toto jídlo s oblibou dělávali.

V rámci procvičování jemné motoriky klienti vyráběli srdíčka, kdy museli jednotlivá zrnka kávy přilepit, vhodně uspořádat do tvaru a pak ještě dozdobit. Výsledek byl pro ně úžasný a originální. Uživatelé rovněž vytvořili krásný knoflíkový strom života plný barev a tvarů k potěšení oka. Vybírání "správných" knoflíků a jejich lepení bylo sice na etapy, ale výsledek stál za to, neboť konečný obrázek vyzařuje energii, úsilí našich seniorů a radost z vykonané práce.

Knoflíkové obrázky jsou vděčné, ale vyžadují neohraničené množství knoflíků. Máte-li v domácnosti nepotřebné knoflíky, barevné bavlnky, případně dřevěné rámy na vyšívání a chtěli byste je darovat našim klientům sociálních lůžek, budeme vám vděčni. Všechny tyto potřeby můžete zanechat na nemocniční podatelně. Následně budou využity k další tvorbě klientů.

Irena Sikorová Nožková
tisková mluvčí

 

 

06 27 Soc. lůžka3 06 27 Soc. lůžka4 06 27 Soc. lůžka6
06 27 Soc. lůžka16 06 27 Soc. lůžka11 06 27 Soc. lůžka12
06 27 Soc. lůžka14